Mededeling van de Burgemeester

Beste Cittaslow-supporters,
We hadden jullie heel graag ontmoet op 8 april aanstaande om een gezamenlijke start te maken met de viering van 10 jaar Cittaslow. We hadden niet kunnen vermoeden dat de wereld er op eens anders uit zou zien. Het coronavirus heeft zo’n grote invloed op onze samenleving en heeft ons ruw uit onze comfortzone getrokken.
We zijn ons er zeer bewust van dat het merendeel van jullie dagelijks te maken heeft met de gevolgen van het virus. We zagen dat jullie al vooruitlopend op landelijke maatregelen je verantwoordelijkheid namen om je klanten en medewerkers te beschermen. Ook zien we allerlei creatieve oplossingen om ondanks alles in bedrijf te blijven, zoals de verkoop van tegoedbonnen en afhaalmaaltijden. En jullie veerkracht om ook in moeilijke omstandigheden jullie klanten te helpen doet ons goed.
Het vieren van 10 jaar Cittaslow ligt logischerwijs stil. We begonnen in februari met een bezoek van de burgemeesters van de andere Nederlandse Cittaslows aan onze gemeente. Het was een mooi bezoek waarbij we hen geïnformeerd hebben over alle activiteiten waar we aan bezig zijn en we hebben het Hunebedcentrum laten zien. Dat lijkt inmiddels wel erg lang geleden. De tweede jubileumactiviteit de Boomplantdag is verplaatst naar het najaar.
Samen met een aantal van jullie zijn we aan het nadenken over wat we de komende tijd wel gezamenlijk kunnen oppakken. We zullen jullie daar per email en via de Facebookpagina Cittaslow Borger-Odoorn over op de hoogte houden. De Facebookpagina kunnen jullie overigens ook gebruiken om jullie activiteiten onder de aandacht te brengen. Dat kan onder meer door het plaatsen van een bericht in de groep, of door het sturen van een email aan Simone via s.labrijn @borgerodoorn.nl. Ook mooie foto’s en filmpjes zijn van harte welkom.
Tenslotte wijs ik jullie graag nog op het volgende. Er zijn door het rijk verschillende maatregelen genomen om ondernemers en zzp’ers tegemoet te komen. Op de website van de gemeente staat een overzicht. Schroom niet om hiervan gebruik te maken en neem contact met ons op als je meer informatie nodig hebt.
We hopen jullie zo snel mogelijk weer tegen te komen. Pas goed op jezelf en de mensen in je omgeving.

Jan Seton